top of page
  • maikenliin

Når fuglekigning bare går op i en højere enhed

Opdateret: 10. okt. 2022

Nogle gange har man bare den vildeste dag og kommer hjem med armene i vejret af begejstring over, hvad man har set af fugle. Sådan en dag havde jeg idag. Solen skinnede, det var varmt, og jeg fik sådan en lyst til at gå ned til åen og kigge lidt.

Stemningsbilleder fra turen


Jeg var kun lige kommet derned, da jeg registrerer en lille plasken meget tæt på mig lige ved et sving i åen med en masse høje siv. Jeg prøver ret forsigtigt at få en smule udsyn mellem sivene uden at blive for synlig - og så sidder den der! Lige midt i solen! En vandrikse!

Jeg havde dog kun lige fået lov at se den, før den hastede ind i sivene igen og var væk. Så måtte jeg nøjes med at lytte til den. Det er nu også en oplevelse i sig selv, for en vandrikse har en meget speciel lyd. Det er anden gang, jeg får fornøjelsen af at se vandriksen - den er simpelthen så sky og opholder sig primært i skjul i sivene, men man kan godt være heldig at se den, når den står langs med sivene. Jeg har dog ofte hørt den, når jeg går tur inde ved Gram Slotssø - og der kan man også høre, hvordan den bevæger sig hurtigt rundt mellem sivene.


Nå, men bedst som jeg tænkte, at min fugletur ikke kunne blive bedre, så flyver isfuglen forbi langs vandoverfladen på åen! Jeg har ikke set den nede ved åen i lang tid, men at se dens klare farver i solen gør bare noget rigtig godt, så det var en virkelig dejlig oplevelse. Tro det, eller lad være, men da jeg er gået lidt videre, kan jeg pludselig høre grønspættens helt karakteristiske kald meget tæt på - den sad i toppen af et udgået træ og solede sig. Det var jo helt fantastisk - jeg er vild med spætter og synes, de er så fascinerende og flotte. Jeg ved, at grønspætten med stor sandsynlighed har ynglet her i området i år, for der har været et par i foråret, som jeg kunne høre rigtig var igang, og så blev der ret stille i en længere periode, men nu kan jeg konstatere, at den for alvor er synlig igen i området.

Grønspætte


For mig var det tre meget skønne oplevelser - og så lige på samme dag! Ja, jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke er til at skyde igennem lige nu. Samtidig gav turen også andre dejlige oplevelser - jeg havde musvåger, som var lidt kåde i det varme sensommervejr, der var rød glente, som svævede elegant på himlen over mig, og sortmejsen kunne høres langs med træerne ved skoven. Bedre bliver det altså ikke.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page