top of page
  • maikenliin

En grå fugletur til Ballum

Opdateret: 10. okt. 2022

Det er ikke så tit, jeg er afsted og se på vadefugle - hvilket også betyder, at vadefugle bestemt ikke er min stærke side. Sidste år besluttede jeg, at jeg ville bruge lidt mere tid på vadefugle og på den måde blive lidt bedre til at identificere dem. Jeg tog afsted på ture med en anden fuglekigger, som er rigtig skarp til vadefugle - det har været nogle rigtig gode ture, og jeg har lært rigtig meget om vadefuglene.


I går besluttede jeg så, at jeg ville tage en tur til Ballum - det anbefales, at man planlægger sine ture ud til vadefuglene ud fra tidevandstabeller og vejr og vind, så man får det mest optimale ud af turen, men det er jeg altså ikke specielt god til. I går havde jeg tiden - det kræver nemlig lidt, hvis jeg skal finde tiden, for jeg skal køre efter det. Vejret var bestemt ikke optimalt. Det var meget overskyet, og det blæste ret kraftigt, men afsted kom jeg. Jeg vil dog sige, at det var enormt svært at tage billeder, uden at de blev slørede, for det var svært at holde kikkert og kamera stille i den kraftige vind.


Der er mange, der godt kan lide at stå ved Ballum Sluse og se fuglene, der kommer ind over der. Jeg har også været ved slusen flere gange, og der er mange spændende fugle at se, og det er også et hyggeligt sted, hvor man ofte møder andre fuglekiggere. Jeg kan bare bedst lide at være i det område, der hedder Vesterende. Jeg kan godt lide at kunne gå lidt rundt, og jeg synes, det er et dejligt og flot område.


Og nej.... jeg vil ikke sige, at der var vildt meget at se i går, men det var heller ikke en dårlig tur vejret til trods. Jeg så nemlig en lærkefalk og en havørn. Lærkefalken så jeg ad to omgange. Den ene gang sad den og rastede - anden gang kom den hen over mig ret tæt på. Virkelig en flot fugl!

Bramgæs


På marken sad der en flok bramgæs og rastede. Pludselig lettede de, for havørnen kom lavt ind over marken - en kæmpe fugl! Det var en fed oplevelse, for så langt væk var den heller ikke, men jeg bliver altid imponeret over størrelsen på den - den har et vingefang mellem 200-245 cm!

Havørn


Udover havørn og lærkefalk, så var der en del hjejler, som rastede på marken. Der var storspover, og der var også en lille flok klippeduer/tamduer og lidt engpibere. En flok pibeænder og gråænder lå og puttede sig i bølgerne.

Billede 1: Hjejler. Billede 2: Klippeduer/tamduer. Billede 3: Storspove. Billede 4: Klippeduer/tamduer. Billede 5 og 6: Pibeænder


Jeg havde muligvis fået et endnu større udbytte, hvis jeg var taget afsted en dag med mindre vind, men jeg synes nu heller ikke, at jeg kom tomhændet hjem, og jeg kan godt lide, når havet raser i vinden - det er en oplevelse i sig selv.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page