top of page
  • maikenliin

Dagens fugletur

Opdateret: 10. okt. 2022

Jeg tog en tur til Stensbæk Plantage idag. Det er ikke så tit, jeg er der, men der er faktisk mange fine steder i plantagen - både skov, hede og lidt sø. Efter et par grå og regnfulde dage, så var der et strålende solskin idag, og det var som om, at fuglene nærmest virkede til at være i forårsstemning, for skoven var fuld af den rene fuglesang - jeg hørte både sumpmejser, grønsisken, musvitter, blåmejser, fuglekonger, gransanger, bogfinker, sortmejser og rødhals.


I den særlige ende havde jeg også fornøjelsen af rødtoppet fuglekonge, som sang lystigt - og en træløber - det er altså en pudsig lille fugl, som er virkelig godt camoufleret. Den løber gerne op ad træerne, mens den finder insekter, og når den når til toppen, flyver den hen i bunden af et nærliggende træ og starter forfra - en træløber kan nemlig kun løbe opad på et træ, ikke nedad. Det kan spætmejsen til gengæld.

En træløber kan man møde hele året rundt, men eftersom den er så godt camoufleret, er den lettest at opdage ved hjælp af dens stemme.

Træløber. Foto: pixabay.com


Jeg havde egentlig håbet, at jeg ville møde sortspætten, da jeg har mødt den nogle gange der, men det blev ikke idag, at jeg havde heldet med mig - den er ellers et fantastisk syn!


På vejen hjem fra Stensbæk Plantage kom jeg forbi en flok stære, som rastede i et lille træ. Det er ikke så nemt at se på billedet - de er godt skjult af bladene. Det er ikke noget særsyn at se mange stære samlet i træer eller på marker, men jeg kan godt lide denne her tid på året, hvor stærene begynder at samles i større flokke. Og når der så sidder så mange sammen i et træ og synger, så synes jeg, det giver sådan en magisk stemning.

Stære samles i træ.


Jeg mødte også denne her sindssygt flotte, lyse musvåge - omend den var ret hurtigt væk igen, men nåede da lige at få taget et billede på temmelig lang afstand. Musvåger findes i så mange forskellige variationer - jeg synes, at de lyse er de flotteste, men det er jo også dem, som stikker lidt mere ud i landskabet, og som man lettest får øje på, når de raster i et træ.

Lys musvåge


Ved Holbækmotorvejen ved Gevninge er der faktisk noget så usædvanligt som en fuldstændig hvid musvåge - den holder fast til i det område med sin mage. Man mener, han er omkring 20 år gammel, hvilket er ret imponerende, da hvide fugle sjældent overlever ret længe i naturen. Jeg har set billeder af den, og den er virkelig flot og helt usædvanlig med dens helt hvide farve - jeg kan godt forstå, den til tider er blevet fejlagtigt antaget for at være en sneugle.


Alt i alt var det bare en af de der dage, hvor man kommer glad hjem med nogle dejlige fugleoplevelser!4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page