top of page
  • maikenliin

Audubon bird call

Opdateret: 10. okt. 2022

Til min fødselsdag gav min familie mig denne lille sjove dims - en audubon bird call fra Naturbutikken.dk. Det er en sjov, lille skruetingest, som fremkalder nogle sjove lyde, som gør fuglene nysgerrige. Jeg troede som udgangspunkt ikke rigtigt, at den ville virke. Jeg har nu prøvet den nogle gange, og jeg må sige, at den overraskende nok virker.


Da jeg var i skoven idag, var der ret stille. Sådan er det nogle gange - man kommer ned i skoven, og så virker skoven næsten helt forladt. Andre gange er den helt levende af fuglestemmer. Idag var så ikke sådan en dag - så jeg tænkte, jeg ville prøve at lokke nogle fugle frem med min audubon. Det er især småfuglene, som bliver nysgerrige, når jeg bruger den. Jeg havde både musvitter, bogfinker, blåmejser, sumpmejser, fuglekonger, gransanger og sortmejser, som kom og tjekkede lyden ud. Jeg har også bemærket, at hvis der er stor flagspætte og træløber i nærheden, så kommer de overraskende nok også.

Så pludselig var der lidt aktivitet i en ellers så stille skov. Ved tidligere brug har jeg også fået halemejser til at kigge forbi. Jeg har dog erfaret, at hvis det blæser meget, så er det som om, den ikke har den store effekt - jeg tænker, det må være fordi, lydene drukner lidt i vinden.


Man kan selv bestemme højden og intensiteten i de lyde, man fremkalder - og med øvelse har jeg læst mig frem til, at man vil kunne efterligne nogle af fuglenes kald. Jeg har ikke brugt den så meget endnu, at jeg har regnet ud, hvilke af de lyde, jeg laver, der kan lokke hvilke fugle frem - det kan være, at det er noget, jeg på sigt bliver lidt klogere på. Jeg vil dog også påpege, at jeg ikke vil anbefale at bruge den i ynglesæsonen, for jeg tror, det vil forstyrre fuglene på en negativ måde.


At bruge en audubon kræver ikke nogen forudsætninger - den er fuldstændig simpel. Du drejer bare lidt frem og tilbage med skruen, og så kommer lydene - så er det bare at lege lidt med, hvor lidt og hvor meget, der skal til.

4 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page