top of page
En flok måger, der flyver over se

Jeg hedder Maiken, jeg er bosat i Sønderjylland, og jeg er virkelig glad for at se på fugle. Jeg kan godt lide udfordringen ved at se på fugle - når man ser på fugle, ved man aldrig helt, hvad turen bringer, og jeg synes, det er fedt, at man skal arbejde for at finde fuglene og for at få set dem.  Samtidig er fuglekigning en interesse, man ikke rigtig når til ende med, for der er så mange forskellige arter at lære at genkende, man kan studere deres adfærd, man kan lære deres sang og kald osv. 

Jeg færdes meget i de samme områder, for jeg synes, det er spændende at følge årets gang, at blive klog på hvilke ynglefugle, der er i området og fordi, jeg oplever, at jo mere jeg kommer i samme område, jo mere ser jeg. 

Denne blog har jeg lavet, fordi jeg godt kan lide at fortælle om fuglene og dele mine oplevelser, når jeg er afsted på mine ture. Jeg er den type, som bedst kan lide at opleve fuglene gennem min kikkert, men eftersom jeg tænker, at en blog om fugle vil blive jævnt kedelig uden billeder af fugle, så vil I kunne se en blanding af mine egne amatørbilleder (jeg har virkelig ikke et særlig godt kamera) og billeder, som man må bruge helt frit. 

bottom of page